Маршал Центар Безбедносен Форум – Охрид 2017

Во периодот од 25-29 август во хотелот Гранит во Охрид се оддржа Маршал Центар Безбедносниот Форум – Охрид 2017, на тема „Соработката помеѓу НАТО и ЕУ во проектирањето на Стабилност за Западен Балкан “. Организатори на настанот се Одделот за јавна дипломатија на НАТО, Европскиот центар за безбедносни студии „Џорџ К. Маршал“ СР Германија, НАТО Колеџот во Рим и Маршал Центар – Република Македонија Алумни асоцијацијата. BG (Ret.) Giuseppe Morabito Brooke Smith Windsor, Ph.D. Cap. (N) Gorazd Bartol Dr. Arian Starova Dr. Bekim Maksuti Dr. Ján Cingel Dr. Pàl Dunay…

+