Маршал Центар – РМ во Мисијата на ОБСЕ во Скопје

Маршал Центар – РМ во Мисијата на ОБСЕ во Скопје Д-р Стојан Славески, претседател на Маршал Центар – РМ на средба со Шефот на Мисијата на ОБСЕ во Скопје, Амбасадор Нина Суомалаинен, на 17. октомври 2107. Проширување на соработката и можни заеднички проекти.

+

Маршал Центар – РМ на Белградскиот Безбедносен Форум 2017

Маршал Центар – РМ на Белградскиот Безбедносносен Форум 2017 Д-р Стојан Славески, претседател на Маршал Центар – РМ со членови на советот на здружението, Билјана Поповска и Љубица Пендароска, присуствуваа на 7-ми Белградски Безбедносен Форум – 11.-13. октомври. За време на форумот беа реализирани повеќе средби – со Марко Савковиќ, програмски директор на Белградскиот Безбедносен Форум, д-р Ханс Свобода од Меѓународниот Институт за Мир од Австрија, Јан Цингл од GLOBSEC Policy Institute од Словачка, Александар Дедовиќ од АЛФА Центарот од Црна Гора и др.

+

5-та Годишна конференција на MCAASEES

5-та Годишна конференција на Маршал Центар Алумни Асоцијацијата за Безбедност на Југоисточна Европа (MCAASEES) 26 – 28 септември 2017, Љубљана, Словенија Развој на регионалните безбедносни структури во Југоисточна Европа Општи цели: 1. Зголемување на свеста и разбирањето на регионалните безбедносни прашања и како алумни асоцијаиите можат да да дадат придонес во регионот. 2. Подобрување на регионалната соработка во Југоисточна Европа и соседните држави преку регионалната алумни асоцијација како алатка за споделување и дискутирање за безбедносните прашања кои се заеднички за целиот регион. 3. Да се разгледат тековните и новите безбедносни…

+