Маршал Центар Безбедносен Форум – Охрид 2017

Во периодот од 25-29 август во хотелот Гранит во Охрид се оддржа Маршал Центар Безбедносниот Форум – Охрид 2017, на тема „Соработката помеѓу НАТО и ЕУ во проектирањето на Стабилност за Западен Балкан “. Организатори на настанот се Одделот за јавна дипломатија на НАТО, Европскиот центар за безбедносни студии „Џорџ К. Маршал“ СР Германија, НАТО Колеџот во Рим и Маршал Центар – Република Македонија Алумни асоцијацијата.

BG (Ret.) Giuseppe Morabito

Brooke Smith Windsor, Ph.D.

Cap. (N) Gorazd Bartol

Dr. Arian Starova

Dr. Bekim Maksuti

Dr. Ján Cingel

Dr. Pàl Dunay

Dr. Stevo Pendarovski

Dr. Stojan Slaveski

Mr. Jason Wiseman

Mr. Mark Laity

Sebastian von Münchow, Ph.D.

Brooke Smith-Windsor 1

Brooke Smith-Windsor 2

Giuseppe Morabito

Jan Cingel

Mark Laity

Pàl Dunay

Sebastian von Münchow

Јason Wiseman

Participants 2017

Program 2017

Leave a Comment