ПОЧЕТНА

ВЕБИНАР на дипломираните студенти од Маршал Центар 2021

“ЗАПАДЕН БАЛКАН ПО КРИЗАТА СО КОРОНАВИРУСОТ: ЕВРОАТЛАНТСКИ ПЕРСПЕКТИВИ“

“Маршал Центар-Македонија“ беше домаќин на ФОРУМОТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ НА ДИПЛОМИРАНИ СТУДЕНТИ ОД МАРШАЛ ЦЕНТАР-ГАРМИШ, 27 септември 2021 година.

АЛУМНИ ВЕБИНАР

2021

Настанот беше организиран од Алумни асоцијацијата на Македонскиот Маршал Центар и спонзориран од Дирекцијата за јавна дипломатија на НАТО. Собирот обезбеди одличен амбиент за дискусија за важни одбранбени прашања,и да се направи преглед на тоа како дипломираните студенти на Маршаловиот центар можат да бидат претставници за промени, кои ќе работат заедно за решавање на современите безбедносни предизвици. Овој еднодневен вебинар прераспределен во 3 главни тематски панели дискутираше за теми „врели костени“ на национално, регионално и глобално ниво. Особено, вебинарот стави акцент на импликациите од “вклучувањето на големите сили во регионот“ и ја расветли ситуацијата со кризата СОВИД-19 во целиот регион на Северен Балкан и пошироко. Клучна порака од настанот: “Работете колективно за успешно да одговорите на новите безбедносни закани“

Please follow and like us:
0